Datum objave: 13. svibnja 2024.
Kategorija: Naslovnica

TJEDAN CRVENOG KRIŽA

Dana 8. svibnja obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa te slavimo lokalno i globalno humanitarno djelovanje. 

To je dan kada odajemo počast nasljeđu Henryja Dunanta, pionira volonterstva koji je prije više od 160 godina utemeljio Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. 

Od 8. do 15. svibnja u Republici Hrvatskoj obilježava se Tjedan Crvenog križa kojega će društva Hrvatskog Crvenog križa obilježiti provedbom različitih aktivnosti u lokalnoj zajednici s ciljem promocije svega onoga što Crveni križ radi.

Povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa u našoj Školi gostovali su predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Ploče te održali radionicu za učenike 7. i 8. razreda. 

Na radionici učenici su slušali o povijesti Crvenog križa i njegovu osnivaču, učili su o temeljnim načelima i vrijednostima koje pokreću sam rad Crvenog križa, o postupcima pružanja Prve pomoći i o radu koji GDCK Ploče čini za svoju lokalnu zajednicu.

Ovim putem se zahvaljujemo djelatnicima Gradskom društvu CK Ploče na uvijek edukativnoj i ugodnoj suradnji te se veselimo nastavku iste.

 

Pročitajte još

UPISI U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

UPISI U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Poštovani roditelji, djece upisnika u prvi razred OŠ "Ivo Dugandžić - Mišić", ovim putem Vas želimo obavijestiti kako će od 14.lipnja.2024.godine sustav generirati dokument upisnice. Upisnica je dostupna roditelju u sustavu u koraku „Upisnica“.   Roditelj treba...

KONCERT ŠKOLSKIH ZBOROVA

KONCERT ŠKOLSKIH ZBOROVA

Dana 4.lipnja 2024. godine naš školski zbor sudjelovao je na jubilarnom 20. Koncertu školskih zborova. Članice našeg školskog zbora su učenice 6. razreda Petra Oršulić, Mihaela Vlahović, Eva Medak, Lucija Jerković i učenica 4.razreda Ana Batinović, sa voditeljicom...

Skip to content